Korisne aplikacije i sajtovi

Pogledaj listu zanimljivih i korisnih alata, chrome dodataka i sajtova koji mogu da ti pomognu u radu sa sajtovima i koje lično često koristim. Sve je besplatno tako da možeš isprobati, ako ti se ne svidi – obrišeš, a svideće ti se 😉

Aplikacije, sajtovi, chrome dodaci, ...

Aplikacija koja je savršena za brzo kompresovanje slika. U njoj možeš da redimenzionišeš slike, promeniš im format i težinu. Alatka koju svakodnevno koristim a veoma je jednostavna za upravljanje što sam pokazao u gore linkovanom članku.

Google chrome dodatak koji instaliraš na svoj pretraživač i klikom na ikonicu ovog dodatka ti se otvara mogućnost da klikneš na bilo koju boju na sajtu na kom se nalaziš i uzmeš kod boje koja se nalazi na mestu na koje klikneš. Super alatka za „krađu“ boja.

Još jedan chrome dodatak koji služi za slikanje kompletne stranice sajta. Dakle nije kao screenshot koji hvata samo deo koji označiš nego jednim klikom na ovaj dodatak se skenira kompletna stranica i pretvara u sliku koju samo skineš.

Aplikacija koju svakodnevno koristim za video pozive i sastanke. Nema čekanja, mučenja i podešavanja. Uđeš na sajt, napraviš link za novi sastanak i pošalješ ga drugoj osobi ili pedesetoj, koliko god da vas je i samo uđete na link.

Super sajt koji ti pomaže sa kombinacijama i odabirom boja za tvoj sajt. Sve što je potrebno jeste da uđeš na link ispod, sve je besplatno i odabereš šta te zanima. Na svaku boju koju klikneš dobićeš i tačnu šifru boje koje samo kopiraš na sajt.

Aplikacija koju koristim za pravljenje slika. S obzirom da nisam neki doktor sa photoshopom i sličnim kompleksnijim programima. Canva je super ako želiš da napraviš neke jednostavnije slike, dokumente ili ikonice za svoj sajt. Probaj!

Još jedan chrome dodatak koji koristim kako bih video preko čega je napravljen neki sajt i koje dodatke koristi. Klikom na ikonicu vam se otvara polje sa svim informacijama o sajtu.

Chrome dodatak preko kojeg možeš proveriti da li sajt na kojem se nalaziš ima instaliran Facebook pixel. Super stvarčica ako nemaš pristup sajtu a nekome trebaš da kažeš da li ima fb pixel instaliran.

Dodatak za chrome pretraživač koji preko ovog guglovog dodatka testira brzinu web stranice za mobilne i desktop uređaje. Savršena alatka sa testiranje brzine učitavanja koja testira sve bitne delove sajta.