Povodom crnog petka, sajtove pravim za 3.46% brže do kraja godine!

SEO alati i dodaci

Seo alati i dodaci su obično veoma skupi, sve u zavisnosti od toga šta tačno želiš da dobiješ od njih. Skupi ili ne, o tome bi se dalo diskutovati, međutim ako se baviš optimizacijom sajtova onda nisu skupi i obavezni su. Predstaviću ti one najbolje koje i sam koristim ali i neke jeftinije opcije ako si u fazi testiranja i učenja koje ti mogu pomoći.

Najbolji SEO alati

Semrush ikonica

Definitivno najbolji SEO alat koji sam do sada koristio. Bezbroj opcija i informacija. Cene se kreću od 119 do 449$ mesečno. Obavezan alat za svakoga kome je posao SEO. 

3 1

Rame uz rame sa Semrush alatom je i Ahrefs koji ima određene razlike i smatram da nudi više informacija za strano tržište te je u odabiru najboljih za domaće tržište moj izbor Semrush.

4 1

Odličan SEO alat koji nije skup a koji će ponuti mnoštvo informacija, praćenje pozicija, ključne reči, audit sajta, konkurenciju i njihove reklame. Cene su od 39$ mesečno.

5 1

Ako gledamo jeftinije opcije onda je Ubersuggest verovatno i najbolja opcija s obzirom da je pretplata svega 12$ mesečno a ukoliko se ne baviš profesionalno optimizacijom nego ti je potrebno da malo testiraš sajt, istražiš ključne reči i još nekoliko funkcija onda je ovaj alat super izbor.

Untitled design 2023 02 11T113005.663

Staromodan izgled ali mnoštvo informacija o sajtu koji testiraš. Postoji besplatna verzija za testiranje do 500 stranica tako da slobodno probaj i vidi šta će ti rezultati pokazati. Trebaće ti vremena da pohvataš gde se sve nalazi ali u principu samo gledaj i čitaj i shvatićeš da nije tako komplikovano. Plaćena verzija je od 239e godišnje.

Untitled design 2023 02 11T113724.629

Besplatan i obavezan SEO alat je naravno Google Search konzola koju treba svako da ima čak i vlasnici sajtova da je povremeno posete i pogledaju kakvi se rezultati očitavaju i da li sajt ima neke greške, kazne od gugla itd. Najmerodavniji alat u očitavanju pozicija i ostvarenih organskih poseta sa Google-a.

SEO dodaci za WordPress

1 1

Rank Math je jedini SEO dodatak koji koristim na svom sajtu i drugim sajtovima kojima upravljam. Kompletan, jednostavan i nudi sve što je potrebno od podešavanja za sajt bio on informativnog karaktera ili online prodavnica. Postoji besplatna i plaćena verzija i po meni je oko bolji od Yoast dodatka za otprilike 943% 🙂