Da li se Dizajn zaista isplati u 2022?

Polako ispraćamo 2021. godinu i nadamo se još boljoj i pre svega slobodnijoj 2022. Prethodne dve godine su u mnogome promenile online poslovanje – zauvek. I znate šta: ako ste planirali da se bavite dizajnom u 2022. situacija je nikada bolja!

Da li se dizajn isplati u 2022

Aplikacije za dizajnere

Pošto se bavim UI UX dizajnom i Web Dizajnom, najviše mogu da vam prenesem situaciju iz tih oblasti….

Kada sam na početku rekao da je situacija nikada bolja, verujem da niste uspeli da dočarate koliko zapravo bolja. Živimo u jedinstvenoj istorijskoj eri – digitalnoj eri. Ali je tek od početka karantina počela da u potpunosti opravdava svoje ime. Svoje ocene i status na fakultetu, proveravamo digitalno. Partnere tražimo preko aplikacije.

Restoran gde ćemo izaći sa društvom, tražimo preko raznih sajtova i aplikacija. Za prevoz, umesto taksija, koristimo aplikaciju. Želimo na putovanje – letove tražimo aplikacije. Smeštaj takođe. Kada smo tamo, aplikacije koristimo za snalaženje po nepoznatom gradu.

Mogao bih ovako do sutra, što zbog ovoga što sam iskusio u svakodnevnom životu, što zbog iskustva i rada na mnogim aplikacijama. Sada želim da vam otkrijem nešto što možete da znate samo ako se bavite UI UX dizajnom.

Mnogi ljudi misle da UI UX nije perspektivan jer aplikacija ima dovoljno ili previše. Velika greška. Aplikacije koje mi koristimo u svakodnevnom životu su samo vrh ledenog brega, vidljiv prosečnom korisniku. Prava potreba i broj aplikacija je ogroman. Evo kako:

Kada ste vi restoran, jako bitan deo za efikasno poslovanje je interna komunikacija. Pogotovo tamo gde je posao razrađen, porudžbina jednostavno ne sme da zaluta, a dodaci moraju biti kao po porudžbini. Inače gubite mušteriju.

Idealno rešenje je da imate svoju aplikaciju. To omogućava maksimalnu brzinu i prilagođenost vašim potrebama. Ovo znam zato što sam imao ponudu baš za jednu takvu aplikaciju.

Ali svako isključen iz pregovora za tu aplikaciju ili ko nije radnik u tom restoranu, nema predstavu da ta aplikacija postoji. To su aplikacije zatvorenog tipa, koje se ne objavljuju javno.

A vi ste kao dizajner od tako nečega zaradili 2 prosečne plate, za manje od mesec dana.

Web dizajn i web sajtovi

Web dizajn i web sajtovi

Potreba je ogromna, i raste iz dana u dan. Na našu sreću. A potreba je JOŠ veća u Web Dizajnu. Ajmo malo i o tome.

Potreba za aplikacijama je velika, ali jeste ograničena. Da biste došli do toga da pravite svoju aplikaciju kao neki biznis, treba da imate potrebu za njom, treba da imate razvijen biznis model koji će da je podrži, treba da imate ljude koji će je koristiti… Zato su UI UX poslovi uglavnom i dosta plaćeni, jer ne radite sa početnicima. Međutim, Web Dizajn, odnosno sajtovi, trebaju SVIMA.

Svako ko zakorači u B od Biznisa, mora da ima sajt. Bez njega ne postojite. Čak i mnoga tradicionalna zanimanja sada ga zahtevaju. Kada ste advokat, mnogo ćete lakše poslovati ako imate sajt. A da ne pričamo o ostalim zanimanjima, sve vam je već jasno, osim ako niste prespavali poslednjih 10ak godina.

Konkurencija jeste veća nego u UI UX dizajnu, ali ako ste kvalitetni, verujte mi da to ne mora da vas plaši. Ja sam celu 2021. proveo radno, bez da sam POČEO da tražim klijente. Oni su nalazili mene. Ali tu vam treba kvalitet, da opravdate priliku. Ja sam svaku toliko dobro koristio, da mi je otvarala još 3 nove.

Sajtovi su takvi da možete da ih radite za 100e i za 10.000e Sve je u tome koliko ste kvalitetni i spremni da uložite sebe, rada i vežbe.

A ako želite da naučite da dizajnirate, imate izvanrednu priliku jer je upravo izašao najbolji UI UX kurs na našem jeziku. Naučićete sve: od nule, do toga kako prvog klijenta i koliko naplatiti rad, i kako da nastavite sa usavršavanjem sami.

Tabela sadržaja:
Untitled design 2022 03 21T103816.847
UZMI BONUS

Postani newsletter pretplatnik tako što ćeš ostaviti svoj email i na taj način ostvaruješ mogućnost da dobijaš dodatni sadržaj: