Politika privatnosti

Seosajt.com posluje u skladu sa srpskim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i Opštom uredbom o zaštiti podataka (EU) 2016/679.

Ova Politika privatnosti navodi vrste informacija koje se prikupljaju i beleže na sajtu seosajt.com, kao i načine njihovog i koja prava imate u vezi s tim.

U Politici privatnosti vas obaveštavamo kako bismo mogli da koristimo vaše podatke ako:

  • Posetite našu veb stranicu na adresi seosajt.com
  • Sarađujte sa nama na druge povezane načine – uključujući bilo koju našu uslugu, marketing ili događaje

 

U Politici privatnosti, koristimo sledeće termine:

  • Veb sajt – odnosi se na bilo koju našu veb stranicu koja upućuje ili vodi do politike privatnosti;
  • Usluge – odnosi se na našu veb stranicu i druge srodne usluge, uključujući izradu sajtova, izradu web prodavnica, optimizaciju sajtova, održavanje sajtova, vođenje sajtova, kao i ostale usluge, projekte i marketinške kampanje.

 

Ako u Politici privatnosti postoje neki uslovi sa kojima se ne slažete, molimo vas da odmah prekinete korišćenje naših Usluga.

Na koga se primenjuje politika privatnosti

Ova Politika privatnosti primenjuje se na:

  • sva lica koja pristupaju našem sajtu na adresi www.seosajt.rs
  • lica koja nam pošalju upit putem sajta www. seosajt.rs
  • lica koja nas angažuju za pružanje usluga i postanu naši klijenti

 

Pažljivo pročitajte Politiku privatnosti, jer se ona odnosi na vas, zajedno sa Uslovima korišćenja i Politikom upotrebe kolačića.

Informacije koje prikupljamo

Lični indetifikacioni podaci

Prikupljamo lične podatke koje nam dobrovoljno pružate kada izrazite interes za dobijanje informacija o nama ili našim uslugama, kada učestvujete u aktivnostima na veb stranici ili na drugi način kada nas kontaktirate.

Lični podaci koje prikupljamo zavise od konteksta vaše interakcije sa nama i našim sajtom, izbora koje donosite i usluga i funkcija koje koristite.

Lični podaci koje prikupljamo jesu lični podaci koje ste nam dali i mogu uključivati sledeće:

Ime i prezime, adresu elektronske pošte, mesto stanovanja, grad, ulica, broj, brojeve telefona, dodatne podatke koji su neophodni za pružanje željene usluge za koju se opredelite, kao i ostali podaci koje svojevoljno ostavite putem kontakt forme ili putem forme zakazivanja usluga i druge slične informacije.

Svi lični podaci koje nam date moraju biti istiniti, potpuni i tačni i morate nas obavestiti o svim promenama takvih ličnih podataka.

Podaci koji se automatski prikupljaju

Elektronski indetifikacioni podaci, poput adrese vašeg Internet protokola (IP) i/ili karakteristika pregledača i uređaja, operativnog sistem koji koristite, unikatnog elektronskog identifikatora, prikupljaju se automatski kada posetite našu veb lokaciju.

Automatski prikupljamo određene podatke kada posetite, koristite ili se krećete po Veb lokaciji. Ove informacije ne otkrivaju vaš specifičan identitet (poput vašeg imena ili podataka za kontakt), ali mogu uključivati informacije o uređaju i korišćenju, kao što su vaša IP adresa, karakteristike pregledača i uređaja, operativni sistem, jezičke postavke, URL -ovi upućivanja, naziv uređaja, država, lokacija , informacije o tome kako i kada koristite našu veb stranicu i druge tehničke informacije. Ove informacije su prvenstveno potrebne za održavanje sigurnosti i funkcionisanja naše veb stranice, kao i za potrebe interne analize i izveštavanja.

Ove informacije prikupljamo putem kolačića i sličnih tehnologija.

Podaci koje prikupljamo uključuju:

  • Evidenciju i podatke o upotrebi
    Evidencija i podaci o upotrebi su informacije o uslugama, dijagnostici, upotrebi i performansama koje naši serveri automatski prikupljaju kada pristupite ili koristite našu Veb lokaciju i koje snimamo u datoteke evidencije. U zavisnosti od toga kako sarađujete sa nama, ovi podaci dnevnika mogu uključivati vašu IP adresu, podatke o uređaju, tip pregledača i podešavanja i podatke o vašim aktivnostima na Veb lokaciji, kao što su oznake datuma/vremena povezane sa vašom upotrebom, pregledane stranice i datoteke, pretrage i druge radnje koje preduzimate, kao što su funkcije koje koristite, informacije o događajima na uređaju, kao što su sistemske aktivnosti, izveštaji o greškama i postavke hardvera

  • Podaci o uređaju
    Prikupljamo podatke o uređaju, kao što su podaci o vašem računaru, telefonu, tabletu ili drugom uređaju koji koristite za pristup veb lokaciji. U zavisnosti od uređaja koji se koristi, ovi podaci o uređaju mogu uključivati informacije kao što su vaša IP adresa (ili proki server), identifikacioni brojevi uređaja i aplikacije, lokacija, tip pregledača, model hardvera dobavljača Internet usluga i/ili mobilni operater, operativni sistem i konfiguracija sistema informacije

  • Podaci o lokaciji
    Prikupljamo podatke o lokaciji, kao što su podaci o lokaciji vašeg uređaja, koji mogu biti precizni ili neprecizni. Koliko informacija prikupljamo zavisi od vrste i postavki uređaja koji koristite za pristup veb lokaciji. Na primer, možemo koristiti GPS i druge tehnologije za prikupljanje podataka o geolokaciji koji nam govore o vašoj trenutnoj lokaciji (na osnovu vaše IP adrese). Možete onemogućiti da nam dozvolite da prikupljamo ove podatke odbijanjem pristupa informacijama ili onemogućavanjem postavke lokacije na vašem uređaju. Imajte na umu, međutim, ako odlučite da se odjavite, možda nećete moći da koristite određene aspekte Usluga

  • Podaci o serveru na kome se hostuje vaš veb sajt

    Server na kome je naš veb sajt hostovan je u vlasništvu hostinger.com

Kada posetite našu veb stranicu, naš veb server beleži podatke o korišćenju, odnosno opšte informacije o vašoj poseti u svrhu broja posete, ali ne prepoznaje i ne snima nikakve individualne informacije o vama. Ne možemo vas lično identifikovati, osim ako nam ne date lične podatke dobrovoljno. Lični podaci se prikupljaju samo ako dobrovoljno objavite takve podatke radi zaključivanja ugovora ili otvaranja računa klijenta.

Sav saobraćaj (prenošenje datoteka) između ove veb stranice i vašeg pretraživača je šifrovan i isporučen preko HTTPS-a. HTTPS (eng. HyperText Transfer Protocol Secure) označava internet protokol nastao kombinacijom protokola HTTP s protokolom SSL/TLS. Ovaj protokol omogućava kriptovanu komunikaciju i sigurnu identifikaciju veb poslužitelja mreže (eng. internet service provider, ISP).

Kako koristimo vaše informacije

Vaše podatke obrađujemo u svrhe zasnovane na legitimnim poslovnim interesima, ispunjenju našeg ugovora sa vama, poštovanju naših zakonskih obaveza i/ili vašem pristanku.

Lične podatke prikupljene putem naše veb stranice koristimo u razne poslovne svrhe opisane u nastavku. Obrađujemo vaše lične podatke u ove svrhe oslanjajući se na naše legitimne poslovne interese, kako bismo sa vama, uz vašu saglasnost, sklopili ili izvršili ugovor sa vama i/ili radi poštovanja naših zakonskih obaveza. Pored svake dole navedene svrhe navodimo specifične osnove obrade na koje se oslanjamo.

Koristimo podatke koje prikupljamo ili primamo:

  • Da isporučimo i olakšamo isporuku usluga korisniku. Možemo koristiti vaše podatke da bismo vam pružili traženu uslugu.
  • Da biste odgovorili na upite korisnika/ponudili podršku korisnicima. Možemo koristiti vaše podatke da bismo odgovorili na vaše upite i rešili potencijalna pitanja koja biste mogli imati sa korišćenjem naših usluga.
  • Za slanje marketinške i promotivne komunikacije. Mi i/ili naši nezavisni marketinški partneri možemo koristiti lične podatke koje nam šaljete u naše marketinške svrhe, ako je to u skladu sa vašim marketinškim preferencijama – kada iskažete interes za dobijanje informacija o nama ili našoj veb stranici, pretplatite se na marketing ili nas na drugi način kontaktirate, prikupljaćemo vaše lične podatke.
  • Ciljano oglašavanje. Vaše podatke možemo koristiti za razvoj i prikazivanje personalizovanog sadržaja i oglašavanja (i za rad sa trećim stranama koje to rade) prilagođene vašim interesima i/ili lokaciji i za merenje njegove efikasnosti.

Da li će vaši podaci biti podeljeni sa bilo kim

Možemo deliti informacije o vama samo uz vašu saglasnost i to radi poštovanja zakona, pružanja usluga, zaštite vaših prava ili ispunjavanja poslovnih obaveza.

Možemo obrađivati ili deliti vaše podatke koje imamo na osnovu sledeće pravne osnove:

  • Pristanak: Možemo obraditi vaše podatke ako ste nam dali posebnu saglasnost da vaše lične podatke koristimo u određene svrhe.
  • Legitimni interesi: Možemo obrađivati vaše podatke kada je to razumno potrebno za postizanje naših legitimnih poslovnih interesa.
  • Izvršenje ugovora: Kada smo zaključili ugovor sa vama, možemo obrađivati vaše lične podatke kako bismo ispunili uslove našeg ugovora.
  • Zakonske obaveze: Možemo otkriti vaše podatke tamo gde to zakonski zahtevamo da bismo se pridržavali važećeg zakona, sudskog postupka, sudskog naloga ili pravnog postupka, kao što je odgovor na sudski nalog ili poziv na sud.
  • Vitalni interesi: Možemo otkriti vaše podatke tamo gde smatramo da je potrebno istražiti, sprečiti ili preduzeti mere u vezi sa potencijalnim kršenjem naših smernica, sumnjom na prevaru, situacijama koje uključuju potencijalne pretnje po bezbednost bilo koje osobe i nezakonite aktivnosti, ili kao dokaz parnice u koju smo uključeni.

 

Postoji mogućnost da ćemo morati da obradimo vaše podatke ili podelimo vaše lične podatke u sledećim situacijama:

  • Poslovni transferi: Možemo deliti ili preneti vaše podatke u vezi sa, ili tokom pregovora, o bilo kom spajanju, prodaji imovine kompanije, finansiranju ili sticanju celog ili dela našeg poslovanja drugom preduzeću.
  • Prodavci, konsultanti i drugi pružaoci usluga trećih strana: Vaše podatke možemo deliti sa nezavisnim dobavljačima, dobavljačima usluga, izvođačima ili agentima koji za nas ili u naše ime obavljaju usluge i zahtevaju pristup takvim podacima za obavljanje tog posla, što uključuje: obradu plaćanja, analizu podataka, isporuku e -pošte, usluge hostinga, korisničku podršku i marketinško angažovanje. Možemo dozvoliti odabranim trećim stranama da koriste tehnologiju praćenja na Veb lokaciji, što će im omogućiti da u naše ime prikupljaju podatke o vašoj interakciji sa našom veb lokacijom tokom vremena.

 

Ove informacije se mogu koristiti i za analizu i praćenje podataka, utvrđivanje popularnosti određenog sadržaja, stranica ili funkcija i bolje razumevanje mrežnih aktivnosti.

Osim ako nije opisano Politici privatnosti, ne delimo, prodajemo, iznajmljujemo ili trgujemo bilo kojim vašim podacima sa trećim stranama u njihove promotivne svrhe.

Imamo ugovore sa našim procesorima podataka, koji su osmišljeni da pomognu u zaštiti vaših ličnih podataka. To znači da oni ne mogu učiniti ništa s vašim ličnim podacima ako im mi to ne naložimo.

Niti će deliti vaše lične podatke ni sa jednom organizacijom osim sa nama. Takođe se obavezuju da će štititi podatke koje drže u naše ime i da ih čuvaju tokom perioda koji mi uputimo.

Kome možemo podeliti vaše informacije

Vaše podatke delimo i otkrivamo samo sa sledećim kategorijama trećih strana:

  • Oglasne mreže
  • Platforme za ponovno ciljanje
  • Alati za prodaju i marketing


Ako smo vaše podatke obradili na osnovu vaše saglasnosti i želite da opozovete saglasnost, kontaktirajte nas koristeći podatke za kontakt na našem sajtu.

Dužina čuvanja prikupljenih podataka

Čuvaćemo vaše lične podatke onoliko koliko je potrebno za svrhu navedenu u Politici privatnosti, osim ako je duži period čuvanja zahtevan ili dozvoljen zakonom.

Kada nemamo stalnu legitimnu poslovnu potrebu za obradom vaših ličnih podataka, mi ćemo ili izbrisati ili anonimizirati te podatke.

Kako čuvamo vaše informacije

Cilj nam je da zaštitimo vaše lične podatke kroz sistem organizacionih i tehničkih mera bezbednosti.

Implementirali smo odgovarajuće tehničke i organizacione mere bezbednosti osmišljene da zaštite bezbednost svih ličnih podataka koje obrađujemo. Međutim, uprkos našim merama zaštite i naporima da zaštitimo vaše podatke, nijedan elektronski prenos putem Interneta ili tehnologija za skladištenje informacija ne može biti garantovano 100% siguran, tako da ne možemo obećati niti garantovati da hakeri, sajber kriminalci ili druge neovlašćene treće strane neće biti u stanju da ugroze našu bezbednost i nepravilno prikupe, pristupe, ukradu ili izmene vaše podatke. Iako ćemo se potruditi da zaštitimo vaše lične podatke, prenos ličnih podataka na i sa naše veb stranice je na vašu vlastitu odgovornost. Veb lokaciji treba da pristupite samo u zaštićenom okruženju.

Ukoliko dođe do bilo kakve povrede ili nezakonitog upada u bazu podataka našeg sajta ili sajta bilo koje treće strane s kojom sarađujemo a koja obrađuje podatke, o tome obaveštavamo nadležna lica i organe u roku od 72 sata od takve povrede ako se s pouzdanošću potvrdi da su podaci o ličnosti koji su se nalazili u toj bazi ukradeni.

Kolačići i druge tehnologije za praćenje

Možemo koristiti kolačiće i slične tehnologije praćenja za pristup ili skladištenje informacija. Posebne informacije o tome kako koristimo takve tehnologije i kako možete odbiti određene kolačiće navedene su na našoj stranici Politika o kolačićima.

Većina veb pregledača je podrazumevano podešena da prihvata kolačiće. Ako želite, obično možete izabrati da podesite pregledač tako da uklanja kolačiće i odbija kolačiće. Ako odlučite da uklonite kolačiće ili odbijete kolačiće, to bi moglo uticati na određene funkcije ili usluge naše veb stranice.

Kao i većina veb sajtova, ovaj sajt koristi Google Analitics (GA) za praćenje interakcija korisnika. Koristimo ove podatke za utvrđivanje broja poseta, odnosno korisnika koji koriste naš sajt, kako bismo razumeli njihove potrebe i kako bismo upotpunili korisničko iskustvo.

Upotreba društvenih medija

Ako se u alatima na našem veb sajtu (internet stranica, portal …) prijavite iz društvenih medija (na primer pomoću Facebook ili Instagram naloga), mi ćemo zabeležiti vaše lične podatke dostupne na tim društvenim medijima i vaša upotreba tih medija znači da ste izričito saglasni sa prosleđivanjem svojih ličnih podataka koje je seosajt.com zabeležio pomoću svog alata. Ti društveni mediji imaju sopstvene uslove korišćenja kojih se morate pridržavati tokom njihove upotrebe.

Kontrola DNT funkcije u pretraživačima

Većina veb pregledača i neki mobilni operativni sistemi i mobilne aplikacije uključuju funkciju „Ne prati“ („DNT“) ili podešavanje koje možete aktivirati da biste signalizirali svoju sklonost privatnosti da se ne prate i prikupljaju podaci o vašim aktivnostima pregledanja na mreži. 

U ovoj fazi nije dovršen jedinstveni tehnološki standard za prepoznavanje i implementaciju DNT signala. Kao takvi, trenutno ne reagujemo na signale DNT pregledača ili bilo koji drugi mehanizam koji automatski saopštava vaš izbor da se ne prati na mreži. Ako se usvoji standard za praćenje na mreži koji moramo poštovati u budućnosti, obavestićemo vas o toj praksi u revidiranoj verziji Politike o privatnosti.

Ažuriranje politike privatnosti

Seosajt.com zadržava pravo da bilo kada izmeni ovu Politiku privatnosti.

Možemo s vremena na vreme ažurirati Politiku privatnosti kako bismo ostali u skladu sa relevantnim zakonima. Ažurirana verzija će stupiti na snagu čim bude dostupna. Ako unesemo bitne izmene u Politiku privatnosti, bićete obvešteni i imaće dovoljno vremena da se upoznate sa promenama, pre nego što one stupe na snagu.

Male modifikacije su one koje se ne tiču prava, obaveza u vezi sa obradom i zaštitom podataka korisnika. Ove modifikacije mogu i da se odnose na strukturu ove politike, organizacione i gramatičke promene teksta, kako bi politika bila jasnija.

Predlažemo vam da povremeno pregledate Politiku privatnosti kako biste bili informisani o tome kako štitimo vaše podatke i svim bitnim izmenama.

Zahtev za ostvarivanje prava u vezi sa obradom podataka

Za dodatna pitanja, a posebno radi podnošenja zahteva za ostvarivanje prava u vezi sa obradom podataka, možete kontaktirati sa www.seosajt.rs putem sledećih kontakt podataka: [email protected]

Ova politika privatnosti stupa na snagu 11.03.2024. godine.